Algemene informatie

Op deze pagina treft u algemene informatie en mijn voorwaarden aan. Voor specifieke markt informatie kunt u de betreffende markt raadplegen door op de foto van de markt te klikken.

Algemene Marktregels:

 • Alleen eigen gemaakte en originele werken en geen verkoopproducten (*)
 • Indien u minder dan 2 weken voor de markt afzegt, wordt er 15 euro administratiekosten berekend
 • Bij een afzegging van minder dan 48 uur voor de betreffende markt vindt geen restitutie van het kraamgeld plaats
 • Het voortijdig opruimen en/of vertrekken van de markt is niet collegiaal en is niet toegestaan zonder medeweten van de organisatie 
 • U mag (daar waar mogelijk) maximaal 1 meter aansluitend aan uw kraam uitbouwen

Afwijkende extra regels in 2022 

 • op 5 februari 2022 is nog niet bekend of en welke extra regels er nodig zijn. Inzet is organisatie zonder beperkingen, maar indien er wel bepwerkingen zijn zal ik die hier vermelden. Hieronder zie je de regels zoals deze in 2021 noodzakelijk waren.

Afwijkende extra regels in 2021 

Op de markten zullen diverse “corona-maatregelen” gelden. Voor deelnemers zijn dit de volgende:

 • Publiek zal worden gewezen op de 1,5 meter maatregel, deze regel geldt ook voor deelnemers. Met name achter de kraam zal dit betekenen dat je soms rekening moet houden met de deelnemer van de kraam naast je.
 • Op elke kraam dienen desinfectie middelen ter beschikking te worden gesteld aan het publiek. Deze moet je zelf verzorgen.
 • Uitbouwen kan alleen wanneer de 1,5 meter niet in geding komt, uitbouwen voor de kraam is sowieso niet toegestaan.
 • Aanwijzingen van de organisatie omtrent de maatregelen moeten opgevolgd worden. Dit aangezien de organisator wordt aangesproken bij niet-naleven van de maatregelen, en deze in het uiterste geval ook kan worden beboet.
 • Bij klachten blijft u thuis.

De belangrijkste eisen die bij vergunning verstrekking zijn gesteld, zijn: 1 dat er toezicht gehouden wordt op het maximaal aantal bezoekers in het evenementen gebied. 2 dat er een afgesloten terrein is (indien mogelijk). 3 dat er waarborging van de corona maatregelen plaatsvindt.

Vooral de waarborgingseis was voor mij als organisator een moeilijke hobbel, aangezien het inhuren van personeel geen optie is (tenzij ik de kraamhuur exorbitant zou verhogen). Om deze eis toch goed te kunnen invullen heb ik het plan “deelnemer participatie” ingediend, en daarmee heb ik zoals het er nu naar uitziet toestemming gekregen voor diverse markten.

Deelnemer participatie houdt in dat jullie als deelnemer tijdens de markt gedurende maximaal 1 uur een oranje hesje dragen en voor je kraam staan. Met het dragen van dit hesje heb je de taak (indien nodig) bezoekers te wijzen op de coronamaatregelen. De oranje hesjes dienst verschuift op basis van tijd over de dag van deelnemer naar deelnemer. Maar (en dit is zeer belangrijk), je kan alleen deelnemen aan de markt als je bereid bent deze vorm van “corvee” op aanwijzing van de organisatie uit te voeren. Met inzet van ons allemaal maken we het mogelijk.

(De organisatie voorziet in het hesje, (deze rouleren) je mag ook zelf zorgdragen voor een oranje hesje.)

Een kraam is 4 meter bij 1,20 en afgedekt met een wit zeil / dak. Daar waar mogelijk staan de kramen per 2 geschakeld, zoals u hieronder ziet. 

Er zijn voor kunstenaars altijd extra balken voorhanden, mocht u deze nodig hebben. 

(*) in sommige gevallen worden uitzonderingen gemaakt voor kunstenaars die werk aanbieden wat ze wel zelf ontworpen hebben maar niet volledig zelf hebben geassembleerd. 

© 2019 - 2022 dehemarkten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel